Οι προηγούμενες διοργάνωσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργάνωσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Responsible Business Awards 2016

Αναδεικνύοντας την αριστεία των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των εταιρειών της χώρας μας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέσω των Responsible Business Awards 2016, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Ο θεσμός απαντά στην ανάγκη της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την ανάδειξη των επενδύσεων που πραγματοποιούνται στο πεδίο της υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Responsible Business Awards 2016.

Having problems viewing this video click here.

Σε μία λαμπρή τελετή με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή από τον επιχειρηματικό κόσμο, απονεμήθηκαν χθες βράδυ οι διακρίσεις του θεσμού των Responsible Business Awards 2016. Ο θεσμός, δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη επιβράβευσης και αναγνώρισης των έργων, ιδεών και συνεργασιών πίσω από τη δέσμευση των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων και Φορέων της χώρας μας στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Responsible Business Awards 2016 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν αντιπροσωπευτικές εταιρείες από πολλούς διαφορετικούς παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή 22 μελών, με Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, πρώην Πρωθυπουργό, Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ). Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Καθοριστική η επιβράβευση των προσπαθειών
Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Τελετής Απονομής, ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο να υπάρχουν παραδείγματα υπεύθυνων επιχειρήσεων που να νοιάζονται εμπράκτως για το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. Ο ρόλος των εταιρειών ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μπορεί να είναι καθοριστικός για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων και για την υποστήριξη καινοτόμων λύσεων σε πολλούς τομείς. Αυτή η μορφή της επιχειρηματικότητας είναι σημαντικό να επιβραβεύεται ώστε να έχει ακόμη ένα κίνητρο για να εξακολουθεί να επενδύει με όλους τους τρόπους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου». Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις απονεμητών και βραβευθέντων, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της αναγνώρισης των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να απαντήσουν αποτελεσματικά, δημιουργικά αλλά και διαχρονικά, στις σημαντικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Στο βάθρο των διακρίσεων για την ΕΚΕ
Στο διαγωνιστικό σκέλος, οι βραβεύσεις κάλυψαν ένα πολυδιάστατο φάσμα και άγγιξαν όλες τις εκφάνσεις της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Μέσα από τα βραβεία, οι παρευρισκόμενοι ήταν σε θέση να εκτεθούν στο εντυπωσιακό φάσμα δράσεων που αναλαμβάνουν σήμερα οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην έμπνευση που τις διατρέχει αλλά και να αναγνωρίσουν την ειλικρινή και βαθειά δέσμευση των επιχειρήσεων να σταθούν αρωγοί της κοινωνίας. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς στάθηκε η απονομή των διακρίσεων για τις ΜΚΟ της Χρονιάς, καθώς οι αντίστοιχες οργανώσεις αποτελούν τους πλέον πολύτιμους συνεργάτες των επιχειρήσεων στην υλοποίηση των δράσεών τους. Επίσης, στην Ενότητα Ομάδα CSR της Χρονιάς, αναδείχθηκε ο ρόλος της πολύτιμης συνεργασίας μεταξύ όλων των ανθρώπων και ομάδων μίας επιχείρησης στην υλοποίηση του οράματος για την ΕΚΕ.

Responsible Business Awards 2015

Ένας νέος θεσμός, τα Hellenic Responsible Business Awards, επιβράβευσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 το έργο των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η συμμετοχή από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και φορέων, καθώς και το επίπεδο των έργων που διακρίθηκαν, επισφράγισαν τη γέννηση ενός θεσμού με ιδιαίτερη σημασία για την ΕΚΕ στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή του σήμερα.

Responsible Business Awards 2015 (.pdf)

Σε κλίμα αισιοδοξίας για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και στα ιδιαίτερα προβλήματα που επιφέρουν στους πολίτες οι έκτακτες συνθήκες στις οποίες ζούμε, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 η πρώτη τελετή απονομής του θεσμού Hellenic Responsible Business Awards 2015, που διοργανώνει η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week. Στην τελετή, η οποία διεξήχθη στον φιλόξενο χώρο του Balux Prive, παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και βραβεύθηκαν τα έργα και οι πρωτοβουλίες που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή των βραβείων, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας. Την βραδιά, παρουσίασε με γρήγορο ρυθμό και εύστοχα σχόλια η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου.

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να εκτεθούν σε ένα μεγάλο εύρος δράσεων ΕΚΕ από πολλούς διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, ενώ διάχυτη ήταν η επιθυμία των επιχειρήσεων να επικοινωνήσουν τις στρατηγικές τους για την ΕΚΕ. Οι διακρίσεις απέδειξαν το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των επιχειρήσεων στη χώρα μας και την ανάγκη της αγοράς για μία διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο καινοτομίας, καθώς και το κίνητρο της επιβράβευσης. Στη βραδιά, δεν μπορούσε παρά να παρεισφρήσει και η τρέχουσα επικαιρότητα, διανθίζοντας την εκδήλωση με σχόλια τόσο για την κρίσιμη μάχη που η εθνική μας ομάδα μπάσκετ έδινε την ίδια ώρα για την πρόκριση, όσο και για τις επερχόμενες εκλογές!

Διοργάνωση

Boussias Communications

Official Publication

Χορηγός Επικοινωνίας

Global Sustain

Η εταιρία Global Sustain, με γραφεία σε Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Κολόμπο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Ντουμπάι, προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με την αειφορία. Αποστολή της είναι η δημιουργία γνώσης, η έμπνευση και η υποστήριξη εταιρειών και οργανισμών στην αειφορία, μέσα από τη συμβουλευτική, την επικοινωνία, τη δικτύωση και την εκπαίδευση, με επίκεντρο το τρίπτυχο άνθρωπος - περιβάλλον - οικονομική ωφέλεια.

www.globalsustain.org.